NL EN
DONEER NU!

Handhavers Lansingerland maken bezwaar tegen wijn op de stoep

13 september 2017

Handhavers Lansingerland maken bezwaar tegen wijn op de stoep Wijnhandel Van Vianen heeft afgelopen zaterdagmiddag een standje gehad van de handhavers van de gemeente Lansingerland. Ze eisten dat de wijnflessen van buiten naar binnen werden gebracht en de alcohol-uitingen op de wijnvaten werden weggehaald. Die vaten gingen dus ook naar binnen.

"Ik snap dat ze regels moeten controleren, maar zoek een ander moment uit. Dat kan ook onaangekondigd, zodat ik er niet van te voren weet en snel zaken kan aanpassen, maar niet zo duidelijk in een volle zaak. De wijze waarop is een beetje lullig", vertelt Glenn van Vianen.

Sinds ruim drie jaar is de gemeente verantwoordelijk voor toezicht op de Drank- en Horecawet. "Daarbij ligt de prioriteit vooral op locaties waar jongeren in aanraking komen met alcohol, zoals sportkantines, horeca en supermarkten. Ook slijterijen vallen onder deze wet en daarom houden wij ook daar toezicht", aldus een woordvoerder van Lansingerland. "In dit geval gaven toezichthouders aan wat niet volgens de regels was en waarom niet. Wij doen daarbij ons best om in redelijkheid te zoeken naar oplossingen."

Bron: 3b-krant.nl.

Laatste nieuws