NL EN
DONEER NU!

Alcoholverbod op schoolpleinen Heerhugowaard

21 oktober 2016

Er komt een alcoholverbod op de schoolpleinen van Heerhugowaard. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Er wordt geen extra geld uitgetrokken voor de handhaving van het verbod.

Het verbod geldt de pleinen van alle basisscholen in de gemeente. Vanaf 2 november is het daar verboden om drank te nuttigen of om aangebroken flessen en blikjes op zak te hebben. De bepaling, die wordt opgenomen in de Algemene plaatselijke verordening (APV) geldt voor iedereen ouder dan 18 jaar. Onder die leeftijd is het sowieso verboden om in het openbaar drank in bezit te hebben.

De gemeente gaat tot de maatregel over om vandalisme op schoolpleinen terug te dringen. Volgens het college hangen op de meeste schoolpleinen jongeren rond die drank bij zich hebben. Zij veroorzaken overlast en plegen vernielingen.
Sinds 1 januari 2015 is er van 232 schadegevallen aangifte gedaan bij de politie. Van 158 van die gevallen is het schadebedrag bekend. In totaal gaat het om €85.616,75. Van de rest van de gevallen moet het bedrag nog worden vastgesteld. De gemeente hoopt dat er minder vernield wordt als de jongeren nuchter blijven

Bron: noordhollandsdagblad.nl.

Laatste nieuws