NL EN
DONEER NU!

Aanbod alcoholvrije drank in opmars

19 december 2019

Aanbod alcoholvrije drank in opmars Uit onderzoek van ABN Amro blijkt dat er steeds meer aanbod is van alcoholvrije drank, dat meldt het AD.

Tegenwoordig is er alcoholvrije gin, zoals die van de Britse producent Seedlip bijvoorbeeld of van de Belgische Nona June en No Ghost. Deze 'gins’ maken ze op dezelfde manier, door te distilleren, als gewone gin en de smaak lijkt ook steeds meer op de echte (die met alcohol). Er is ook alcoholvrije rum, vermouth, wodka en whisky. En er zijn ook kruidenbitters zonder en met heel weinig alcohol.

"We verwachten dat het aantal nieuwe introducties van alcoholvrije wijn en 0-procentdistillaten gestaag zal toenemen", zegt Nadia Menkveld die voor ABN Amro het onderzoek deed. "2018 was een piekjaar. Hoewel het overgrote deel bier betrof, gingen ook andere typen alcoholvrij de markt op. Dit jaar ging het om een relatief groot aantal typen wijn en cider zonder alcohol."

Ook Albert Heijn ziet "zeker een toename van de vraag" naar alcoholvrije wijn. De supermarkt heeft zijn assortiment net uitgebreid met vier alcoholvrije wijnen van het merk Viverty. Daarmee komt het aanbod nu op dertien wijnen zonder alcohol.

"Producenten zien geld in deze markt", stelt Menkveld. "De grootste alcoholproducent ter wereld is Diageo, bekend van onder andere Smirnoff en Guinness. Het bedrijf had een minderheidsbelang Seedlip en nam onlangs een meerderheidsbelang."

Bronnen: rtvdrenthe.nl, ad.nl, rtlnieuws.nl en abnamro.nl.

Laatste nieuws