NL EN
DONEER NU!

Duizenden huisfeestjes sinds avondlockdown

11 december 2021

Cafés en restaurants gaan al wekenlang om 17.00 dicht, maar dat betekent niet dat er geen feestjes meer worden georganiseerd. Via de populaire mobiele app Amigos worden er elke week duizenden borrels en huisfeestjes georganiseerd waarbij het aantal gasten doorgaans boven de vier uitkomt, het door de overheid geadviseerde maximum.

Er zijn meer apps en sites voor het organiseren van feestjes, zoals de eveneens Nederlandse startup BASH en natuurlijk Facebook. Amigos lijkt recentelijk te profiteren van het 'netwerk-effect': grote groei aan gebruikers levert weer meer nieuwe gebruikers op. De app staat al weken bovenaan in de lijsten met meest gedownloade sociale apps. Volgens oprichter Johanan Fraanje zijn er nu 184.000 gebruikers; twee weken geleden waren dat er nog 109.000

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport noemt het "zeer onwenselijk" dat de app onbekenden in staat stelt om in groten getale samen te komen, maar zegt dat er vooralsnog geen plannen zijn om vanuit de overheid iets tegen de apps te doen, "als dat al zou kunnen. Maar mijn voornaamste advies is: houd je aan de regels, om het virus te beteugelen. Er zit een idee achter."

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws