NL EN
DONEER NU!

Andriukaitis én EU-lidstaten niet tevreden over voorstel alcoholbranche

6 juni 2018

EU-Gezondheidscommissaris Vytenis Andriukaitis is niet tevreden over het 'onsamenhangende' voorstel dat de alcoholbranche onlangs heeft ingediend over de wijze waarop zij voedselinformatie (ingrediënten, voedingswaarde etc.) willen gaan geven. Andriukatis wil dat Europese consumenten volledige informatie krijgen over de producten die zij kopen.

"Ons traject is duidelijk. We zijn nu bezig met de juridische beoordeling [van het voorstel]. Op het eerste gezicht ben ik er niet tevreden over, omdat het niet consistent is en sommige kwesties met betrekking tot consumenteninformatie niet aan de orde komen. Consumenten moeten volledig worden geïnformeerd. Maar we moeten eerst kijken wat onze juristen zullen zeggen”, aldus Andriukaitis tegen EURACTIV.com.

Uit het verslag van de Informele Gezondheidsraad van 23 april in Sophia blijkt dat ook de meeste EU-lidstaten vinden dat het voorstel niet ver genoeg gaat. Zij pleiten voor transparantie op het etiket en roepen de Commissie op om wettelijke maatregelen te nemen. Ook Nederland is van mening dat de vermelding van voedingswaarde en ingrediënten op het etiket verplicht moet worden.

Bronnen: euractiv.com en rijksoverheid.nl.

Laatste nieuws