NL EN
DONEER NU!

RTL Late Night over het Preventieakkoord

30 oktober 2018

Politiek verslaggever Marloes Lemsom sprak bij Late Night over de aanpak van het alcoholgebruik door staatssecretaris Paul Blokhuis.

Lemsom ging vooral in op enkele maatregelen die in het kader van het Preventieakkoord worden besproken, zoals een hardere aanpak van blurren met alcohol (=zonder vergunning schenken van alcohol in winkel of bij dienstverlener). Uit een rapportage bij een bruidswinkel bleek dat het daar inmiddels gebruikelijk is na het passen van de bruidsjurk een glas champagne te schenken. De CDA en de ChristenUnie willen niet dat in winkels alcohol wordt geschonken, de VVD en D66 vinden dat geen punt. D66-leider Rob Jetten spreekt zelfs over “eigen vrijheid van het individu”.

Een andere maatregel die volgens Lemsom in het kader van het Preventieakkoord besproken wordt is sportsponsoring. Die zou bijvoorbeeld beperkt kunnen worden tot sponsoring van alcoholvrije merken. Of minder duidelijke merkvermeldingen, zoals nu ook al gebeurt bij tabaksmerken. Lemsom gaf ook aan dat alcohol duurder maken tijdens het overleg over het akkoord ter sprake is gekomen, maar dat die maatregel door de VVD en de industrie is tegengehouden.

Staatssecretaris Paul Blokhuis wil niet inhoudelijk reageren zolang het Preventieakkoord nog niet gesloten is.

Bron: rtl.nl.

Laatste nieuws