NL EN
DONEER NU!

IkPas komt met speciale versie voor studenten

2 februari 2024

IkPas komt met speciale versie voor studenten Ruim zeventienduizend Nederlanders schreven zich dit jaar in voor IkPas, de Nederlandse versie van Dry January. Deelnemers probeerden de hele maand januari van de alcohol af te blijven. Zo’n 70 tot 80% haalde de eindstreep. IkPas komt op termijn met een speciale versie voor studenten.

"Jongeren en studenten zijn vaak minder enthousiast over deze uitdaging", aldus Martijn Planken, medeoprichter en campagneleider van IkPas. Om die groep meer te betrekken bij volgende edities, werkt IkPas aan een speciale versie voor studenten. "Jongeren en studenten worden vaak als ‘moeilijk’ gezien, maar als je je in hun situatie verdiept is dat niet waar", zegt Planken. "In 2025 is de speciale editie nog niet af, maar we zijn er serieus mee aan de slag."

Dit jaar trok IkPas bijna achtduizend deelnemers minder dan vorig jaar, maar volgens Planken zijn er toch steeds meer Nederlanders die geen alcohol drinken in januari. Er wordt altijd een representatief onderzoek uitgevoerd naar de onofficiële deelnamecijfers. "Dat onderzoek laat al jaren een stijging zien."

Bronnen: totdemax.news en limburger.nl.

Laatste nieuws