NL EN
DONEER NU!

Baarn en Soest gaan strenger handhaven

26 februari 2024

De gemeenten Baarn en Soest gaan de Alcoholwet strenger handhaven. Dat resulteert in de nodige verontwaardigde geluiden van verenigingen en ondernemers.

Zo heeft de Baarnse Speeltuinvereniging Oosterkwartier te horen gekregen dat in het pand van de speeltuinvereniging in de Dahliastraat niet langer alcohol mag worden geschonken. Dat mocht conform het bestemmingsplan al niet, maar werd gedoogd. Die gedoogconstructie is nu van de baan. De boa’s gaan handhaven.

De voorzitter van de Speeltuinvereniging: "We hebben door het alcoholverbod al negen annuleringen. Ik denk dat we, zonder tegenmaatregelen, binnen anderhalf jaar failliet zijn."

In Baarn en Soest zijn horecagelegenheden waar bingo’s worden georganiseerd op hun vingers getikt. De Alcoholwet verbiedt het organiseren van een bingo in een vergunde horecalokaliteit. Dit omdat bingo valt onder de Wet op de Kansspelen. Het idee achter dat verbod is dat alcoholverslaving en gokverslaving elkaar kunnen versterken.

Bingo-liefhebbers en ondernemers zijn verontwaardigd. "Ondernemertje pesten", zo verwoordde Arnoud Boer van restaurant d’Oude Enghe in Soest het. "Er beleven honderden mensen plezier aan, niemand zijn we tot last én wij verdienen een extraatje."

Ook een handbalvereniging in Soest is aangesproken over hun bingo-avond. "We organiseren al tig jaar bingoavonden met een hapje en een drankje en zijn daar nog nooit op aangesproken, maar vorige week kwam dit opeens bovendrijven. Blijkbaar moet je je als vereniging ook bij de gemeente aanmelden als je een bingo houdt. Vervolgens kregen we te horen dat we geen alcohol mochten schenken."

Bronnen: baarnschecourant.nl en ad.nl.

Laatste nieuws