NL EN
DONEER NU!

“Stop de bierverkoop in stadions”

21 oktober 2021

 “Stop de bierverkoop in stadions” Dit seizoen is er een nieuw fenomeen ontstaan in de eredivisie; het biergooien. Het meest extreme voorbeeld was afgelopen zondag tijdens de Gelderse derby toen Vitesse-back Maximilian Wittek werd bekogeld met bekers bier en andere dranken. In het tv-programma Studio Voetbal werd besproken wat hiertegen te doen.

Pierre van Hooijdonk vindt dat een scheids een wedstrijd dan gewoon tijdelijk moet staken. “In het allerslechtste geval zal je ook straffen op moeten gaan leggen, dan hou je een vak maar leeg voor een wedstrijd. Je moet het ergens stoppen. Ik vind dat de KNVB en de clubs verplicht zijn om hun eigen supporters op te voeden waar nodig.”

Arno Vermeulen denkt aan meer drastische maatregelen: “Het is nu elke wedstrijd raak, dan stoppen we toch gewoon met de bierverkoop? Jammer van het geld.”

Volgens Theo Janssen, middenvelder van het kampioensteam van FC Twente in 2010, is dit onmogelijk. “Hoeveel procent omzet is dat van een club? Als je dat weghaalt, dan valt de helft van de clubs om.”

Ibrahim Afellay weet niet of deze trend te stoppen is.

Bron: twenteinsite.nl.

Laatste nieuws