NL EN
DONEER NU!

Balearen openen aanval tegen dronken toerisme

5 december 2019

De Balearen hebben genoeg van de hordes dronken toeristen die de eilanden elke zomer overspoelen met bijbehorende schadelijke gevolgen. Ook schaadt het dronken toerisme het imago van Mallorca en Ibiza.

De regionale overheid komt met maatregelen om paal en perk te stellen aan het dronken toerisme. Er moet een einde komen aan het overmatig drankgebruik dat leidt tot gevaarlijke praktijken zoals 'balconing'.

Het wetsvoorstel richt zich met name op drie conflictgebieden. Daar krijgt de politie meer bevoegdheden en kan het boetes uitdelen aan horecazaken voor de ongecontroleerde verkoop van alcohol en voor drinken op straat.
Ook kunnen boetes van tientallen duizenden euros worden uitgedeeld aan horecazaken die sterke drank verkopen op bepaalde tijden en omstandigheden (happy hour etc.). Ook kunnen bars tot drie maanden gesloten worden als de politie dat nodig acht. Verboden wordt ook de 'alles inclusief' betreffende alcohol. Veel gelegenheden op de bovengenoemde plaatsen bieden voor een vaste prijs onbeperkt drinken aan.

Het gaat om een controversiële maatregel die vorig jaar niet doorgevoerd kon worden en zwaar wordt bekritiseerd door enkele hotelketens.

Bron: inspanje.nl.

Laatste nieuws