NL EN
DONEER NU!

Duitsers drinken minder bier

15 februari 2017

Duitsers drinken minder bier Het gebruik van alcoholhoudend bier daalt in Duitsland. Vorig jaar was de daling 1,1%. Maar eigenlijk is er al langere tijd een daling van het Duitse biergebruik zichtbaar. Medio zeventiger jaren van de vorige eeuw dronken de Duitsers nog 151 liter bier per jaar per hoofd van de bevolking. In 2015 was dat nog 'slechts' 105,9 liter.

Volgens Walter König van de Bayerischen Brauerbund heeft dit te vooral te maken met mobiliteit. Duitsers werken vaak verder van huis en moeten dus meer rijden. Bovendien is het ander werk: geen fysiek werk meer, maar mentaal. En rond rijden en werken (bedrijfslunches) bestaan meer regels dan voorheen. Verder is het imago rond bier gewijzigd. Bier wordt nu gezien als ongezond. Dat weerspiegelt zich weer in alcoholverboden, zoals bijvoorbeeld het nachtelijk drinkverbod op het station in München.

Wat verder niet in de Duitse statistiek wordt meegenomen is dat Duitsers meer alcoholvrij bier zijn gaan drinken. 5% van het bier dat nu in Duitsland gebrouwen wordt is alcoholvrij.

Bron: thelocal.de.

Laatste nieuws