NL EN
DONEER NU!

VVD komt met wetsvoorstel om blurren met alcohol toe te staan

7 december 2016

VVD komt met wetsvoorstel om blurren met alcohol toe te staan De slijter moet een pakketje met kaas en worst kunnen leveren bij een fles prosecco. Ook mag de kapper best een glaasje schenken tijdens de knipbeurt of de boekhandel wijn aan de man brengen. Dat wil regeringspartij VVD regelen.

De liberalen komen nog deze maand met een initiatiefwetsvoorstel om 'blurring' straks toe te staan. Officieel is dat volgens de Drank- en Horecawet nu taboe. Volgens de VVD zijn die regels echter verouderd en staan moderne ondernemers in de weg.

VVD-Kamerlid Erik Ziengs: "Op dit moment is er heel veel leegstand in winkelgebieden. Ondernemers willen dus graag een andere formule invoeren om het weer levendig te maken in de stad. Maar die gemengde activiteiten zijn nu simpelweg strafbaar en dat is te rigide."

In het nieuwe voorstel blijft het verkopen van sterke drank (gedistilleerde drank met 15% alcohol of meer) voorbehouden aan zaken met een slijterijvergunning. Alcohol schenken in winkels mag, maar dan moet er wel een horecabestemming op het pand rusten, moet de ondernemer een vergunning hebben en in het bezit zijn van een diploma sociale hygiëne. Verder dient de leeftijdsgrens voor alcoholverkoop (18+) te worden gevolgd en is de aanwezigheid van de ondernemer verplicht.

Bronnen: ad.nl en distrifood.nl en focusnl.nl.

Zie ook YouTube filmpje met toelichting van Erik Ziengs

Laatste nieuws