NL EN
DONEER NU!

Kamervragen over Afrikaanse promotiemeisjes van Heineken

29 maart 2018

Kamervragen over Afrikaanse promotiemeisjes van Heineken De Kamerleden Mahir Alkaya (SP), Anne Kuik (CDA) en Joël Voordewind (ChristenUnie) hebben donderdag Kamervragen gesteld aan minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over de Afrikaanse praktijken van bierbrouwer Heineken.

De Kamerleden vragen de minister of ze wil nagaan of er juridische mogelijkheden zijn om de slechte werkomstandigheden van promotiemeisjes aan te pakken. Als dat onmogelijk is, moeten die er komen, vinden ze.

Ze reageren op berichtgeving in de media en het onlangs verschenen boek Bier voor Afrika.

De Kamerleden vragen ook om een overzicht van subsidies die in het kader van ontwikkelingssamenwerking in Afrika aan Heineken zijn verleend (vanaf 2007).

Separaat stelde Mahir Alkaya (SP) vragen over een fraudezaak bij Heineken in Nigeria, waarover Follow the Money berichtte. Clémentine Vervelde, de vrouw van de lokale Heineken-topman Nico Vervelde, werd vorig jaar verdacht van fraude. Ook Vervelde zelf was bij de zaak betrokken. Volgens de politie heeft hij zich schuldig gemaakt aan machtsmisbruik en zou hij, bij voldoende bewijs, drie à zeven jaar in een Nigeriaanse cel verdwijnen. Heineken schikte de zaak.

Bron: nrc.nl.

kamervragen-heineken-afrika.pdfkamervragen-heineken-afrika.pdf (66,1 kB)

Laatste nieuws