NL EN
DONEER NU!

Cognac hip en trendy dankzij rappers

22 augustus 2018

Terwijl cognac in Europa nog altijd wordt geassocieerd met oude mannen, is het drankje in Amerika al enige tijd doorgedrongen tot de hiphopscene en erg trendy.

Dit komt doordat bekende rappers in hun videoclips op MTV cognac drinken en erover rappen. Vooral het merk Hennessy komt in menig songtekst voor. In de 105 nummers die vorig jaar in de top-20 van de Billboard Hot 100 stonden, kwam Hennessy maar liefst 69 keer voor. Slechts 1 merk werd vaker genoemd en dat was Cadillac met 70 vermeldingen.

Volgens woordvoerster Barbara de Back van Hennessy is het merk in Amerika groot geworden dankzij hiphop. "Rappers zijn statusgevoelig voor luxe lifestyle-producten. Cognac staat voor 'white men success’ en dat willen zij ook", aldus De Back.

Inmiddels begint de populariteit van cognac ook in Nederland toe te nemen. Hennessy heeft hier merkenbureau Ganbaroo ingeschakeld om de link met hiphop te leggen. Dat leggen van de link gebeurt door het organiseren van hiphopevenementen in de club Jimmy Woo in Amsterdam.

Bron: entertainmentbusiness.nl.

Laatste nieuws