NL EN
DONEER NU!

Gedeeltelijke drooglegging in Rotterdamse ouderenflat valt slecht

10 oktober 2022

In de kantine van de ouderenflat Nieuw-Zernike in Rotterdam mag amper nog alcohol worden geschonken. Slechts tien keer per jaar mogen de bewoners samen alcohol drinken en dat alléén tijdens speciale gelegenheden.

De bewoners zijn - op zijn zachtst gezegd - niet blij met de maatregel. Daarom hebben de bewoners besloten toch weer zwak-alcoholhoudende dranken toe te staan. "Sterke drank als jenever doen we niet." Bang voor de toorn van corporatie Woonstad zijn de bewoners niet. Gekscherend: "Ze dreigen de kantine dicht te gooien, maar dat kan helemaal niet, wat er zijn branddeuren."
Woonstad legt uit een maatschappelijke trend te volgen om bewuster om te gaan met alcohol. "Dat betekent dat het schenken van alcohol in alle recreatieruimten van Woonstad Rotterdam een uitzondering moet zijn en geen regel. Ons voorstel aan de bewonerscommissie is dat er tien keer per jaar een vergunning kan worden aangevraagd voor bijzondere gelegenheden", zegt de woordvoerder van de corporatie.

De woordvoerder van Woonstad: "Uit verschillende gebouwen met recreatieruimten horen wij van huurders dat zij het minder prettig vinden wanneer andere bewoners alcohol drinken. Ook daar willen we rekening mee houden: iedereen moet zich welkom voelen in de recreatieruimten."

Bronnen: rijnmond.nl en hartvannederland.nl.

Laatste nieuws