NL EN
DONEER NU!

Vervroegde sluitingstijden op Wallengebied in Amsterdam mogen blijven

25 april 2023

Vervroegde sluitingstijden op Wallengebied in Amsterdam mogen blijven De gemeente Amsterdam mag de vervroegde sluitingstijden op het Wallengebied aanhouden. Dat heeft de voorzieningenrechter in de hoofdstad bepaald.

Sinds begin deze maand moeten cafés op de Wallen om 02:00 uur sluiten en vanaf 01:00 uur geen nieuwe gasten toelaten. De raamprostitutie moet in de weekenden drie uur eerder stoppen, om 03:00 uur in plaats van 06:00 uur. De aangepaste tijden zijn onderdeel van de maatregelen om de drukte en overlast in de binnenstad tegen te gaan.

De rechter oordeelde dat Amsterdam de vroegere tijden mag aanhouden, omdat het belang van een veilig en leefbaar Wallengebied zwaarder weegt dan het belang van de ondernemers. Hij haalt daarvoor twee rapporten aan waarin de situatie op de Wallen wordt beschreven: "Op grond van onder andere deze rapporten moet geconcludeerd worden dat dit gebied aan het verloederen is en niet meer prettig en veilig bewoonbaar is", aldus de rechter.

De advocaat van de ondernemers hoopt dat burgemeester Femke Halsema en het college op het besluit zullen terugkomen. "Maar gelet op de ferme standpunten tijdens de zitting, kan je je afvragen of dat gaat gebeuren", aldus de advocaat.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws