NL EN
DONEER NU!

Rechter: feesten in strandpaviljoen Bloemendaal zijn evenement

1 augustus 2018

Rechter: feesten in strandpaviljoen Bloemendaal zijn evenement De voorzieningenrechter geeft de gemeente Bloemendaal gelijk die een vergunningaanvraag voor enkele evenementen in een strandpaviljoen afwees en een dwangsom oplegde als de feesten door zouden gaan.

In het strandpaviljoen worden vanaf maart 2018 met bijna wekelijkse regelmaat feesten georganiseerd. Daaronder zijn ook feesten voor een publiek van rond de tweeduizend personen. Voor deze feesten worden toegangskaarten verkocht.

De gemeente wil het organiseren van feesten op het Bloemendalerstrand kunnen reguleren. Zij willen het aantal feesten per jaar in een omgevingsvergunning kunnen beperken en in een evenementenvergunning eisen kunnen stellen met het oog op een ordelijk verloop van de feesten.

De strandpaviljoenhouder en de gemeente verschillen van mening of voor het houden van openbaar toegankelijke feesten in het strandpaviljoen een evenementenvergunning benodigd is.

Het oordeel van de rechter is dat het afwijzen van verzoeken om een evenementenvergunning en het opleggen van dwangsommen juiste beslissingen van de gemeente Bloemendaal zijn geweest.

Bronnen: rechtspraak.nl en rechtspraak.nl.

Laatste nieuws