NL EN
DONEER NU!

In toekomst mogelijk lichamelijk onderzoek alcohol/drugs na dodelijke verkeersongevallen

30 januari 2018

In toekomst mogelijk lichamelijk onderzoek alcohol/drugs na dodelijke verkeersongevallen Uit antwoorden op Kamervragen van Foort van Oosten (VVD) door de minister van Rechtsbescherming Sander Dekker, blijkt dat in het kader van de modernisering van het Wetboek van Strafvordering gekeken wordt naar de mogelijkheden om uitdrukkelijk in het nieuwe wetboek neer te leggen dat onder bepaalde voorwaarden onderzoek kan worden gedaan met betrekking tot het lichaam van een overleden verdachte of een overleden slachtoffer.

Dat onderzoek kan bijvoorbeeld zijn een sectie, een scan van het lichaam, het afnemen van celmateriaal voor DNA-onderzoek, bloed- en alcohol/drugstesten of een gebitsonderzoek.

De reden dat dit wordt voorgesteld is dat de belangen van slachtoffers en nabestaanden, en van de maatschappij als geheel, er mee gediend kunnen zijn dat opsporingsambtenaren onder het gezag van het openbaar ministerie onderzoek doen naar de toedracht van het misdrijf. Helderheid verkrijgen is een doel van de strafvordering.

Bron: officiëlebekendmakingen.nl.

Laatste nieuws