NL EN
DONEER NU!

Oktoberfest veroorzaakt griep en hartritmestoornissen

23 september 2019

Oktoberfest veroorzaakt griep en hartritmestoornissen Vandaag begint het Oktoberfest in Beieren. In de benauwde atmosfeer van de feesttenten worden virussen en andere ziekteverwekkers gemakkelijk uitgewisseld, wat zorgt voor een hoog ziekteverzuim rond dit drinkfeest. Bovendien verzwakt alcohol het immuunsysteem. Artsenpraktijken registreren in het gebied rond München dan ook altijd iets eerder een griepepidemie dan in de rest van Duitsland.

Onderzoekers van het Universitair Ziekenhuis München toonden aan dat het risico op hartritmestoornissen een ander fenomeen is dat nauw met het bierfeest samenhangt. In 2015 vroegen ze biertentbezoekers met behulp van een smartphone hun hartritme te meten en een alcohol-test te doen. Volgens die studie had bijna een derde van de 3.000 onderzochte gasten hartritmestoornissen, het voorstadium van een hartaanval.

Om de gezondheidsproblemen tegen te gaan, heeft het Oktoberfest 600 vrijwilligers en vijftig artsen die eerste hulp kunnen verlenen. Vorig jaar behandelden ze 3580 patiënten met medische problemen. In slechts 760 gevallen ging het allemaal om ernstige dronkenschap. Geheugenverlies lijkt ook een probleem te zijn.

Bron: faqt.nl.

Laatste nieuws