NL EN
DONEER NU!

Heineken en Grolsch waarschuwden afgelopen week voor hogere bierprijzen

22 april 2022

Bierbrouwer Heineken laat weten dat de prijs van een biertje de komende tijd kan oplopen. Het bedrijf heeft te maken met hogere inkoopprijzen. Dat komt onder meer door de oorlog in Oekraïne, dat een belangrijke graanproducent is. De verhogingen komen boven op prijsstijgingen die eerder al zijn doorgevoerd.

De prijzen van graan en energie stijgen al langer, maar door de Russische invasie gingen die nog harder omhoog. Bovendien betekent een langere oorlog in Oekraïne minder graan op de wereldmarkt.

De al doorgevoerde prijsverhogingen waren een van de oorzaken dat Heineken de omzet in het afgelopen kwartaal met ruim een derde opschroefde ten opzichte van een jaar eerder. Die kwam uit op bijna 7 miljard euro. Dat deed het bedrijf door wereldwijd 5% meer bier te verkopen.

In Europa was de toename van de bierverkoop ruim 15%. In Nederland steeg de hoeveelheid door Heineken verkocht bier met meer dan 30%.

Bierbrouwer Grolsch noemt het ook 'onvermijdelijk' dat de prijzen van een biertje de komende tijd omhoog gaan. "Onze prioriteit is om de kwaliteit en betaalbaarheid van onze producten te waarborgen", zegt een woordvoerder van Grolsch. "Maar we zijn niet immuun voor de gevolgen voor het wereldwijde aanbod en de daaruit voortvloeiende prijsveranderingen. Wanneer de prijzen omhoog - en in welke vorm - daar kunnen we op dit moment nog geen uitspraak over doen", aldus Grolsch.

Bronnen: nu.nl en rtvoost.nl.

Laatste nieuws