NL EN
DONEER NU!

Jong drinken verhoogt risico om later regelmatige drinker te worden

2 januari 2016

Jong drinken verhoogt risico om later regelmatige drinker te worden Tieners uit middenklasse gezinnen hebben twee keer zoveel kans om een regelmatige drinker te worden als hun ouders hen toestaan thuis te drinken. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Britse Health and Social Care Information Centre onder 120.000 jongeren van 15 jaar.

Veel ouders denken dat 'leren drinken', thuis met de familie tijdens maaltijden, het risico verlaagt om later in het leven een regelmatige drinker te worden. Maar wat blijkt: jong kennis maken met alcohol, ook thuis, heeft het tegenovergestelde effect op kinderen en jongeren.

Geïnterviewd door The Times zegt Nick Sheron, leverspecialist van de Southampton University: “Er is een veel onderzoek dat laat zien dat hoe eerder je begint te drinken, hoe meer kans je hebt om een alcoholgerelateerde stoornis te ontwikkelen later in het leven. Het idee dat je kinderen kunt vaccineren tegen alcoholproblemen door hen vroeg te leren drinken wordt gepromoot door de drankindustrie, maar als je kijkt naar alle beschikbare data wordt duidelijk dat het precies andersom werkt.”

Bron: independent.co.uk.

Laatste nieuws