NL EN
DONEER NU!

Gemeente Berg en Dal schorst vergunning De Linde

28 januari 2019

Gemeente Berg en Dal schorst vergunning De Linde De gemeente Berg en Dal zal de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek voor 2 weken intrekken. Er zou opnieuw alcohol zijn geserveerd aan minderjarigen.

In maart en in juli zal het café-restaurant een week lang zijn deuren moeten sluiten. Volgens de gemeente is het de derde keer binnen een termijn van 3 jaar dat in De Linde alcohol wordt verstrekt of doorgegeven aan een jongere onder de 18 jaar.

Bij voorgaande incidenten ontving De Linde slechts een boete, maar volgens de gemeentelijke Drank- en Horecawet regels moet de gemeente nu de vergunning voor een periode van 2 weken schorsen.

Volgens burgemeester Mark Slinkman heeft De Linde een belangrijke functie voor jongeren in de gemeente en de wijde omtrek. Daarom hebben de gemeente en De Linde afgesproken om samen te kijken hoe De Linde dit soort situaties in de toekomst kan voorkomen. Burgemeester Slinkman: "Ik vind het belangrijk dat jongeren ook in het eigen dorp uit kunnen gaan. Ik ben daarom blij dat De Linde en de gemeente samen optrekken zodat ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen laten uitgaan."

Bronnen: rn7.nl en omroepgelderland.nl.

Laatste nieuws