NL EN
DONEER NU!

Weer klacht over reclame voor alcoholvrij bier afgewezen

11 november 2015

Weer klacht over reclame voor alcoholvrij bier afgewezen De Reclame Code Commissie heeft een klacht afgewezen over reclame voor Amstel Radler Alcoholvrij.

Het gaat om een reclame waarin enkele situaties worden getoond die op het kantoor worden gevierd met 'een rondje' Amstel Radler Alcoholvrij, zoals het feit dat 'de week weer in twee is', de cijfers meevallen, de printer het weer doet en de afdelingschef jarig is. Hierna, terwijl de voice-over zegt: "En weer door. Amstel Radler Alcoholvrij", is te zien dat de werknemers weer aan het werk gaan.

De klager vond dat deze reclame uitnodigt tot het drinken van bier op het werk. De commercial wekt naar zijn mening de indruk dat het drinken van bier op het werk de gewoonste zaak van de wereld is.
De voorzitter van de Reclame Code Commissie volgt de klager echter niet in zijn stelling dat de reclame - door het tonen van het gebruik van alcoholvrij bier op de werkplek - het gebruiken van alcoholhoudende drank tijdens het werk als normaal voorstelt of zelfs daartoe aanzet. Hij wijst de klacht af.

Bron: reclamecode.nl.
Foto: Scene uit betwiste reclame

Laatste nieuws