NL EN
DONEER NU!

Steeds minder Russische wodka in schappen bij Nederlandse slijters

3 maart 2022

Russische wodka wordt steeds zeldzamer in de schappen van Nederlandse slijters. Waar de Russische merken Stolichnaya, Moskovskaya en Russian Standard eerder bij winkels van slijterijketen Mitra te vinden waren, zijn die flessen sterkedrank nu niet meer verkrijgbaar. Concurrent Gall & Gall laat ook weten dat Stolichnaya niet langer wordt geleverd.

De merkrechten voor Stolichnaya en Moskovskaya zijn in veel landen in handen van de Russische staat, zo ook in Nederland. Veel andere 'Russische' merken zijn in werkelijkheid in handen van westerse drankenconcerns, zoals Smirnoff van het Britse Diageo.

Marketingmanager Stefan van Caldenberg van Mitra vindt het stoppen van de verkoop van Russische merken "een gepaste reactie op recente ontwikkelingen". Daarmee verwijst hij naar de inval van Rusland in buurland Oekraïne.

Voorzitter Petra de Boevere van branchevereniging Koninklijke SlijtersUnie laat weten dat leden van de SlijtersUnie geen nieuwe voorraden Russische wodka meer inslaan wegens de oorlog in Oekraïne. Het gaat daarbij om een principeoverweging. "Dat is het minste wat je kunt doen. Ik vind het gewoon niet kunnen wat daar gebeurt."

Bron: nu.nl.

Laatste nieuws