NL EN
DONEER NU!

Rotterdam kiest nu tòch voor gedeeltelijke drooglegging

11 mei 2017

De binnenstad van Rotterdam wordt aanstaande zondag en maandag (bij een mogelijke huldiging van Feyenoord) deels drooggelegd. De gemeente Rotterdam laat weten dat deze dagen een ‘gedeeltelijk alcoholverbod geldt’. Dat betekent dat winkels en supermarkten in het centrum van de stad geen alcohol mogen verkopen.

Komende zondag kan Feyenoord-Heracles op drie schermen worden bekeken. Op die locaties en in de cafés in de stad mag er wel alcohol worden geconsumeerd. De kaartjes voor de drie evenementen zijn inmiddels uitverkocht. De gemeente adviseert ‘supporters die geen toegangskaart hebben naar een buurtcafé te gaan of thuis te kijken’.

Vorige zondag, toen Feyenoord kampioen kon worden in de wedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior, braken na afloop ongeregeldheden uit. De stad was, zo besloot burgemeester Aboutaleb, niet drooggelegd. Hij vroeg de supporters enkel hun inname te matigen. Dat pakte dus niet goed uit. De binnenstad was vroeg volgelopen met Feyenoord-supporters, de opkomst was veel groter dan de gemeente had verwacht. Zo was het festivalterrein op Stadhuisplein rond 13.00 uur al vol, waarna veel supporters gefrustreerd afdropen. In de supermarkten werd massaal alcohol gekocht en vervolgens op straat genuttigd. Aboutaleb geeft inmiddels toe dat de ongeregeldheden na de wedstrijd Feyenoord-Excelsior voornamelijk kwamen door alcohol. De nu genomen maatregelen moeten voorkomen dat dronken supporters door de binnenstad zwermen. "We gaan voor een onvergetelijk voetbalfeest, in de Kuip en in de stad", aldus de gemeente.

Bron: ad.nl en bnr.nl.

Laatste nieuws