NL EN
DONEER NU!

Artsen hekelen opmerkingen Macron over wijn

5 maart 2018

Artsen hekelen opmerkingen Macron over wijn De Franse president Emmanuel Macron krijgt vandaag in een open brief in Le Figaro de wind van voren uit medische hoek over wat hij recent tijdens een toespraak op het jaarlijkse Landbouwsalon opmerkte over wijnconsumptie.

“Het is een epidemie voor de volksgezondheid dat jongeren zich steeds sneller zat drinken met sterke drank of bier, maar dat is niet het geval met wijn”, zei Macron vorige maand tijdens de Landbouwsalon. “Ik drink zelf ’s middags en ’s avonds wijn”, aldus de Franse president, die beloofde dat er onder zijn bewind geen aanscherping zal komen van de Loi Evin, die alcoholreclame aan banden legt. Macron deed de uitspraken nadat Agnès Buzyn, de Franse minister van Volksgezondheid, recent had gewaarschuwd voor de gevaren van wijn.

In de open brief stellen negen Franse artsen nu dat Buzyn “alleen [staat] in een regering die het wetenschappelijk bewijs ontkent en zich meer gevoelig toont voor de belangen van alcohol dan voor het algemeen belang”. Ze pleiten voor een nationaal alcoholplan dat de alcoholproblematiek in Frankrijk moet aanpakken.

Bronnen: lefigaro.fr en hln.be.

Laatste nieuws