NL EN
DONEER NU!

Bewoners Amsterdam willen handhaving alcoholverbod en beperking terrassen

3 juni 2018

Bewoners Amsterdam willen handhaving alcoholverbod en beperking terrassen Het Wijkcentrum d’Oude Stadt in Amsterdam steunt de oproep van een bewoner van de hoofdstad om strenger te handhaven op het alcoholverbod in het centrum van de hoofdstad (en de voorlichting daarover uit te breiden) en de terrassen te beperken.

De Amsterdamse Wallen bezwijken onder het toerisme. De straten zijn propvol. Even snel een boodschap doen kan niet meer. Het gaat allemaal stapje voor stapje. Er is te weinig ruimte. Alsof het nog niet allemaal genoeg is lijkt het meer op een open kroeg in plaats van een historische binnenstad. Met hun supermarkt biertje (voor maar 5,45 euro koop je maar liefst 12 blikjes bier!) lopen honderden dronken toeristen schreeuwend en zingend door de buurt. Een tikkende tijdbom. En de verwachting is dat het aantal toeristen nog gaat verdubbelen.

Daarom de oproep van een bewoner van Amsterdam het alcoholverbod in de openbare ruimte streng te gaan handhaven. “Helemaal niet meer gedogen. Toeristen moeten daarop gewezen worden via flyers, lichtkranten etcetera.” De omzet in de horeca zal dan – volgens die bewoner - flink stijgen. Die stijging kan dan gezien worden als compensatie voor een andere maatregel die deze bewoner vraagt, namelijk meer ruimte voor de voetgangers. Dat kan alleen als de terrassen worden beperkt. De vrije ruimte voor de voetgangers moet minimaal van 1,5 meter naar 2 meter en op termijn naar 2,30 meter.

Bron: oudestadt.nl.

Laatste nieuws