NL EN
DONEER NU!

SlijtersUnie wil dat Van Rijn gemeenten aanpakt om overtreding Drank- en Horecawet

30 augustus 2016

De SlijtersUnie vraagt staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid op te treden tegen burgemeesters die de Drank- en Horecawet overtreden. Dat schrijft de branchevereniging van slijters dinsdag in een open brief aan de staatssecretaris.

Het is de organisatie een doorn in het oog dat de gemeente Nieuwegein doorgaat met een pilot waarin wordt geëxperimenteerd met een mengvorm van winkels en horeca.
De rechter bepaalde vorige maand dat deze activiteiten in strijd zijn met de wet. De burgemeester van Nieuwegein heeft echter laten weten gewoon verder te gaan met de proef. Staatssecretaris Van Rijn heeft inmiddels de burgemeester op het matje geroepen.

De SlijtersUnie schrijft daarover: "Weliswaar heeft u inmiddels de heer Backhuijs ter verantwoording geroepen, maar gelet op van de VNG en overige gemeenten ontvangen geluiden is het niet de verwachting dat burgemeesters elders de pilot zullen staken."

Bron: nu.nl.

open-brief-slijtersunie-aan-staatssecretaris-van-rijn.pdfopen-brief-slijtersunie-aan-staatssecretaris-van-rijn.pdf (100 kB)

Laatste nieuws