NL EN
DONEER NU!

Kamer wil weten of normen ventilatie horeca voldoende zijn; kabinet kijkt ernaar

29 juli 2021

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat er nog eens gekeken moet worden naar de normen voor ventilatie in de horeca. Die zijn sinds 1 juli versoepeld, maar ook regeringspartij VVD vindt nu dat de coronadeskundigen van het Outbreak Management Team daar nog eens naar moeten kijken.

De Tweede Kamer heeft in het najaar met de nieuwe normen ingestemd, hoewel een groot deel van de oppositie het niet zag zitten met het oog op het coronavirus. De PVV diende bij de behandeling van de wijziging van de Drank- en Horecawet/Alcoholwet een amendement in om de strengere norm niet te vervangen door die uit het Bouwbesluit. Dat amendement werd verworpen door VVD, D66, CDA, ChristenUnie, Denk, SGP en het lid Krol.

Behalve de PVV vinden onder meer PvdA en GroenLinks dat de normen voor de horeca weer moeten worden aangescherpt. Maar ook de regeringspartijen vragen zich nu af of de normen in het Bouwbesluit wel toereikend zijn om de verspreiding van het virus in publieke ruimtes, zoals de horeca en scholen, tegen te gaan.

Het ministerie van VWS laat weten dat herintroductie van deze eisen logisch is en het kabinet daar nu naar kijkt. "Aangezien de eisen pas per 1 juli zijn vervallen kunnen we ervan uitgaan dat de horecabedrijven hier nu nog aan voldoen.”

Eén optie is het aanpassen van de ventilatie-eisen in het Bouwbesluit. Een andere mogelijkheid is de ventilatie-eisen voor de horeca opnemen in de coronawet, aldus het ministerie.

Bronnen: nos.nl en telegraaf.nl.

Laatste nieuws