NL EN
DONEER NU!

Gratis biertje na vaccinatie niet doorgegaan

26 oktober 2021

De vaccinatiebus is Kootwijkerbroek voorbijgereden. Dit na 'dringende oproepen' om de bus niet te parkeren bij een café Wessel dat een gratis coronabiertje zou schenken.

Café Wessel kwam met het idee om gratis 'coronaatjes' uit te delen na het halen van een prik. Dat was een grap, zegt het café. "Dat schoot sommigen in het verkeerde keelgat", bevestigt assistent-manager Robin Mastenbroek, die benadrukt dat de bus niet door het café was geregeld.

Volgens de GGD Gelderland-Midden was de locatie gekozen in overleg met de gemeente en andere 'lokale partners'. “Wij hadden begrepen dat er vooral onder jongeren belangstelling was en dat dit een geschikte locatie was. We hadden geen signalen dat dat niet zo was.”

Cor Fraanje is zo’n Kootwijkerbroeker die niet blij was met de combinatie van prik en bier. "Als je mensen na het vaccineren een pilsje aanbiedt, dan ben je in mijn ogen echt verkeerd bezig. Het deed mij echt wel zeer om te zien", vertelt hij. "Ik snap niet dat je een bus bij een café zet als lokkertje. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen vrij voor een vaccin kan kiezen. Door jongeren zo om te kopen gaat die vrijheid eraf."

Bronnen: gld.nl en nos.nl.

Laatste nieuws