NL EN
DONEER NU!

Onderzoek naar toename van geweld in Noord-Hollandse horeca

29 juni 2023

Vorig jaar leidde de hete zomer tot een alarmerende toename van agressie en geweld in de horeca. Na de invoering van extra cameratoezicht en het uitrusten van BOA's met bodycams, worden nu ook mystery guests ingezet om te achterhalen welke factoren bijdragen aan agressie en geweld in de horeca.

De ongeveer tien mystery guests zullen zich tijdens hun onderzoek concentreren op drie belangrijke aspecten: het gedrag van het horecapersoneel, de inrichting van de horecagelegenheden en het risicoprofiel van de gasten die agressie aanwakkeren.

De resultaten worden door Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVO Noord-Holland) en Koninklijke Horeca Nederland Noord-Holland (KHN Noord-Holland) gebruikt, om op maat gemaakte programma's te ontwikkelen waarmee horecaondernemers gesterkt worden om deze ontwikkeling tegen te gaan.

KHN Noord-Holland denkt dat sommige uitgaanders het gevoel hebben dat ze de 'verloren' coronajaren moeten inhalen, wat leidt tot het overschrijden van grenzen. Uit een onderzoek van EenVandaag blijkt dat een derde (34%) van de ondervraagde mensen die wel eens uitgaan in de afgelopen vijf jaar slachtoffer is geweest van uitgaansgeweld.

Bron: hetccv.nl.

Laatste nieuws