NL EN
DONEER NU!

Oostenrijks skidorp wil alcoholverbod

30 juli 2020

Oostenrijks skidorp wil alcoholverbod In het kader van ‘groener worden’ en een ‘gezonder toerisme’, wil de VVV van Mayrhofen in Tirol, Oostenrijk, dat er een alcoholverbod komt.

Met ruim 1,3 miljoen overnachtingen per jaar is Mayrhofen de op één na populairste bestemming in Tirol. Zou daar in de toekomst mogelijk verandering in komen? Andreas Hundsbichler, hoofd van de VVV deelde de nieuwe plannen vanmiddag met ORF.at.

De coronacrisis en diverse gebeurtenissen afgelopen winterseizoenen hebben veel skigebieden aan het denken gezet. Een aantal is inmiddels bezig met maatregelen voor een gezonder en rustiger toerisme. Oftewel, om minder als ‘feestbestemming’ geboekt te worden. Zo ook Mayrhofen. De lokale bevolking is het feestpubliek behoorlijk zat. Veel mensen voelen zich door après-ski toestanden niet meer veilig. Het idee om het roer om te gooien was er daarom al een tijdje, nu lijkt dit idee werkelijkheid te worden.

Eén van de maatregelen is om alcohol in de openbare ruimte het hele jaar door te verbieden. In de kroeg mag je dus nog gewoon een drankje drinken, maar bijvoorbeeld op straat niet meer. Ook is het wellicht niet meer toegestaan om straks nog alcohol te schenken na 23.00 uur.

Bron: skiinformatie.nl.

Laatste nieuws