NL EN
DONEER NU!

Kabinet: overleg over heropening van horecazaken, geen drinkgelegenheid zijnde

19 november 2020

Kabinet: overleg over heropening van horecazaken, geen drinkgelegenheid zijnde Het kabinet praat over het veilig openen van sommige horecagelegenheden, zoals restaurants. Het apart openen van restaurants is ingewikkeld, omdat er geen duidelijk onderscheid is tussen een restaurant en een "drinkgelegenheid". Zo'n onderscheid is niet gemakkelijk te maken en maakt de handhaving ook extra ingewikkeld.

Dat blijkt uit het antwoord van minister Eric Wiebes van Economische Zaken op vragen van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Er wordt met de horecasector gesproken of het mogelijk is of "bepaalde horeca-activiteiten toch veilig te kunnen laten plaatsvinden, zodra het epidemiologische beeld dat weer toestaat", staat er.

In de brief worden eigenstandige restaurants genoemd, oftewel locaties die geen primaire, bijkomende functie van drinkgelegenheid hebben. Vervolgens moeten die restaurants ook een gezondheidscheck doen, hun gasten registreren, anderhalve meter afstand handhaven en op voldoende afstand zitplaatsen kunnen bieden.

Er wordt geen exacte datum genoemd over het mogelijk weer openen van restaurants. Haagse bronnen spreken tegen dat gedacht wordt aan medio december, zoals sommige media melden.

Bron: nos.nl.

beantwoording-kamervragen-over-het-bieden-van-perspectief-aan-ondernemers.pdfbeantwoording-kamervragen-over-het-bieden-van-perspectief-aan-ondernemers.pdf (193 kB)

Laatste nieuws