NL EN
DONEER NU!

Staatssecretaris Van Rijn stuurt STAP-rapport naar Tweede Kamer

20 oktober 2015

Staatssecretaris Van Rijn stuurt STAP-rapport naar Tweede Kamer Staatssecretaris Martin van Rijn heeft vandaag het rapport "Tot in de kleine uurtjes" van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP en zijn reactie daarop naar De Tweede Kamer gestuurd. Dit na een verzoek daartoe van de Commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In dit rapport is nagegaan in welke mate sluitingstijden in horeca en paracommerciële instellingen een thema zijn in het gemeentelijk beleid en welke sluitingstijden zoal worden gehanteerd.

De staatssecretaris schrijft in zijn brief dat het hem goed deed te zien dat gemeenten bewuste keuzes maken bij het bepalen van de sluiting- en toelatingstijden. Van Rijn vindt het ook positief dat gemeenten, die zelf het beste zicht hebben op de lokale situatie, hierin lokaal maatwerk (kunnen) leveren. Dat het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren steeds vaker een rol speelt bij het beleid omtrent sluitingstijden, is - wat de staatssecretaris betreft - een goede ontwikkeling.

De bevindingen uit het onderzoek zal Van Rijn meenemen in de evaluatie van Drank- en Horecawet die in 2016 plaatsvindt.

Bron: rijksoverheid.nl.

rapport_tot-in-de-kleine-uurtjes_stap-10-september-2015_3.pdfrapport_tot-in-de-kleine-uurtjes_stap-10-september-2015_3.pdf (2,40 MB)

Laatste nieuws