NL EN
DONEER NU!

Bredaas café 4 weken gesloten na schenken van alcohol aan minderjarigen

20 april 2023

Bredaas café 4 weken gesloten na schenken van alcohol aan minderjarigen De Kapitein in Breda moet de deuren voor vier weken sluiten. Dat heeft de gemeente besloten nadat er in het café drank aan minderjarigen werd geschonken. De controles vonden onder andere plaats op basis van meldingen van verontruste ouders, scholen en jeugdigen.

Al eerder voerde de gemeente en de politie gesprekken met De Kapitein over het drankbeleid van de zaak. Maar hierop veranderde er niets. De zaak ontving ook al een bestuurlijke boete. Die sanctie veranderde de situatie niet. Hierop is besloten een minderjarige testkoper (onder begeleiding van een meerderjarige boa) in te zetten. Dat doet de gemeente alleen bij "uitzonderlijke situaties", zo geeft een woordvoerder aan. Het resultaat is dat de horecazaak met ingang van 19 april 2023 voor 4 weken gesloten blijft.

Naast het controleren van het drankbeleid in de Bredase horeca zet de gemeente Breda ook in op de preventie om alcoholgebruik onder de 18 tegen te gaan. Dit gebeurt onder andere door informatieve lessen te faciliteren op middelbare scholen en het organiseren van Happy Ouder-avonden.

Bron: bredavandaag.nl en bndestem.nl.

Laatste nieuws