NL EN
DONEER NU!

Verboden alcoholverstrekking in nieuwe onbemande minishop

16 maart 2017

Verboden alcoholverstrekking in nieuwe onbemande minishop Volgens de initiatiefnemers Laurens de Kleine en Patrick Dekker is de nieuwe onbemande shop-in-shop voor hospitality dé oplossing voor de problemen die de minibar en roomservice met zich meebrengen. Het gaat om een minidesign winkeltje voor hotels, waar de gast zelf kan afrekenen. 24/7 kunnen gasten er terecht voor luxe producten. Het concept is echter – zo laat het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP weten - in strijd met de Drank- en Horecawet.

In de schappen van de minishop staat voor ieder moment van de dag iets lekkers: pancakes, yoghurt of een broodje voor tijdens het ontbijt, een salade of soepje voor tussen de middag (inclusief magnetron om laatstgenoemde op te warmen), maar ook kant-en- klaarmaaltijden van de duurzame supermarktketen Marqt en lichte frisdranken, (lokaal) bier, bubbels, wijn, tapas- en borrelhapjes en chocolade.

De doelstelling van Dekker en De Kleine is om in 2017 iedere maand een shop te openen. Op de vraag waar ze over vijf jaar staan, zeggen ze: "Dan hebben we honderd shop-in-shops en niet alleen in de regio Amsterdam. Wellicht hebben we het concept dan zelfs al uitgerold naar het buitenland."

Sandra van Ginneken van STAP merkt op dat dit initiatief in strijd is met de wet. De leeftijdscontroleregels van de Drank- en Horecawet worden niet nageleefd. De wet zegt immers dat de verstrekker het ID-bewijs van een koper moet controleren en dat gebeurt niet.

Bron: missethoreca.nl.

Laatste nieuws