NL EN
DONEER NU!

Rotterdams college wil latere sluitingstijd avondwinkels

14 september 2023

Rotterdams college wil latere sluitingstijd avondwinkels Het Rotterdams College wil avondwinkels binnenkort toestaan later open te zijn. In oktober vergadert de gemeenteraad hierover. De meeste nachtwinkels in de stad geven aan dat ze wel langer door zouden willen. Deze wens lijkt nu in vervulling te gaan.

Uit een enquête van het college van burgemeester en wethouders bleek dat nachtwinkels tot minimaal 03:00 uur, soms wel 05:00 uur open willen blijven. Dit omdat er in deze uren juist veel geld te verdienen valt. Het college opteert nu voor een sluitingstijd van 03:00 uur, omdat dit samenvalt met de sluitingstijd van de horeca. Dit zou dan alleen gelden op de vrijdag op zaterdagnacht en zaterdag op zondagnacht.

De nachtwinkels geven aan dat het alleen zin heeft open te blijven als er tabak of alcohol mag worden verkocht. Dit is tevens een zorg voor sommige wijkraden. Van de acht wijkraden die het college op dit vlak adviseerden, waren er drie negatief over het plan. Om deze zorgen enigszins weg te nemen, suggereert het college streng toezicht. “Bij geconstateerde overlast kan een ontheffing ook worden ingetrokken.” De vijf andere wijkraden voorzien geen problemen.

Bron: openrotterdam.nl.

Laatste nieuws