NL EN
DONEER NU!

Heineken-verkopen lager dan vóór corona; prijzen mogelijk omhoog

2 augustus 2021

Heineken-verkopen lager dan vóór corona; prijzen mogelijk omhoog De verkopen van bierbrouwer Heineken waren in de eerste helft van dit jaar lager dan vóór corona. Het bedrijf hield wereldwijd wel ruim een miljard euro over.

In Noord-, Midden- en Zuid-Amerika zijn er opgeteld grofweg evenveel liters verkocht als in de eerste zes maanden van 2019, maar veel andere regio's halen die volumes niet. Zo worden de verkopen in Afrika en Azië nog geraakt door corona.

Ook in Nederland gaan de zaken niet als vanouds. In de horeca werd er ruim 40% minder bier geschonken, en dat in vergelijking met vorig jaar, toen er ook al beduidend minder werd verkocht in de horeca. De stijgende omzet in de winkels compenseert dat niet.

Dolf van den Brink, de baas van Heineken, ziet zijn bedrijf al met al dit jaar nog niet herstellen tot het niveau van voor corona. Ook waarschuwt hij dat hoge prijzen voor grondstoffen en verpakkingen het bedrijf gaan raken. Die extra uitgaven betekenen mogelijk dat Heineken de prijzen van bier verhoogt. De brouwer wil daarbij de zwaar getroffen horeca ontzien. Dat betekent dat de prijzen in de detailhandel omhoog zullen gaan.

Bronnen: nos.nl, parool.nl en telegraaf.nl.

Laatste nieuws