NL EN
DONEER NU!

"Ouder dan 18? Jonger dan 25? Toon je ID als je alcohol of tabak koopt"

8 september 2016

Jongeren die alcohol of tabak willen kopen, hebben nog lang niet altijd een ID bij de hand. Verstrekkers vragen er ook niet altijd naar. Van 8 tot en met 15 september 2016 wordt daarom de landelijke actieweek 'NIX zonder ID' georganiseerd. Diverse regio’s en gemeenten besteden daarom deze en komende week aandacht aan het belang van het tonen van en vragen naar het ID-bewijs bij de aan- en verkoop van alcohol en tabak.

"Wat nog te weinig gebeurt, is dat jongeren spontaan hun legitimatiebewijs laten zien bij de aankoop van alcohol of tabak. Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, sportkantines, horeca, tankstations en tabakszaken is het soms moeilijk om de juiste leeftijd van de kopers in te schatten. Zij zijn er daarom enorm mee geholpen, als jongeren tot 25 jaar spontaan hun ID tonen", legt Bertil Rebel van het regionale project FrisValley uit.

Ook de verstrekkers van alcohol en tabak kunnen nog veel verbeteren. Consequent vragen naar een ID is nodig om de verkoop van alcohol aan minderjarigen aan banden te leggen. "Het is niet altijd makkelijk om naar een ID te vragen, maar het is in het belang van ons allemaal om dat juist wel te doen. Want NIX18: dat doen we samen!"

Bron: barneveldvandaag.nl.

Laatste nieuws