NL EN
DONEER NU!

Op de Balearen niet meer onbeperkt alcohol drinken bij all-inclusives

20 augustus 2018

Op de Balearen niet meer onbeperkt alcohol drinken bij all-inclusives De regioregering van de Balearen eilanden heeft middels een wijziging van de
'Ley de Turismo de Baleares' all-inclusive hotels verplicht om voor alcoholhoudende dranken geld te vragen buiten de openingstijden van het restaurant. Dit om de 'barra libre' tegen te gaan. Met deze maatregel hoopt de regioregering het alcoholverbruik te verminderen.

De gasten dienen echter niet alleen te betalen voor hun alcoholhoudende drank, maar deze moeten ook door een kelner (camarero) gebracht worden. Met andere woorden, de toeristen mogen geen vrije toegang meer hebben tot biertaps, bierflesjes, flessen wijn of sterke drank etc. Het personeel moet in de toekomst altijd tussenbeide komen. Dat laatste geldt echter niet alleen tijdens de openingstijden van het restaurant maar gedurende de hele dag.

Volgens de gegevens van de regioregering van de Balearen zijn er op de Balearen 270 hotels die te maken gaan krijgen met deze nieuwe maatregelen.

Bron: spanjevandaag.com.

Laatste nieuws