NL EN
DONEER NU!

In Frankrijk en Duitsland sluiting cafés en restaurants

28 oktober 2020

Ook in Duitsland en Frankrijk, qua inwonertal de grootste landen van de Europese Unie, worden in verband met corona maatregelen genomen die de horeca treffen.

In Frankrijk gaan vanaf aanstaande vrijdag cafés en restaurants dicht en zijn verplaatsingen tussen regio's niet toegestaan. Dat maakte president Macron bekend in een tv-toespraak. De nieuwe maatregelen gelden tot 1 december. Net als in de eerste 'lockdown' afgelopen voorjaar moeten niet-essentiële winkels, zoals kledingzaken en kappers, dicht. Ook fitnessstudio’s, theaters en bioscopen moeten sluiten.

In Duitsland gaan behalve cafés en restaurants, ook de musea, bioscopen en theaters in het hele land voor een maand op slot. Voor de horeca is afhaal en levering van voedsel wel toegestaan. Hotelovernachtingen zijn alleen toegestaan voor zakelijke reizen. Toeristische overnachtingen zijn verboden in alle deelstaten. Ook sportactiviteiten worden ingeperkt; teamsport voor amateurs wordt helemaal opgeschort. Bij profwedstrijden is geen publiek meer welkom.

Bronnen onder meer: nos.nl en nos.nl.

Laatste nieuws