NL EN
DONEER NU!

Zeven horecazaken Den Helder overtreden de wet

5 april 2016

Zeven horecazaken Den Helder overtreden de wet Tijdens horecacontroles, die in februari en maart door handhavers van de gemeente Den Helder zijn gehouden, zijn bij zeven horecabedrijven misstanden geconstateerd.

Zo bleek dat in drie zaken een verplichte leeftijdsaanduiding ontbrak en bij vier zaken kon de vergunning niet worden getoond. Ook bleek dat bij drie bedrijven kleine verbouwingen (rookruimtes) zijn gedaan, die niet gemeld waren bij de gemeente.

Voorts heeft de exploitant van een horecabedrijf aan de Binnenhaven een waarschuwing gekregen vanwege de aanwezigheid van een zeer dronken klant in zijn café. Deze klant bemoeide zich daarbij op een hinderlijke en agressieve manier met de controle die werd uitgevoerd. Vervolgens werd hem niet verzocht het bedrijf te verlaten, maar kreeg bovendien nog een drankje verstrekt door barpersoneel.
Volgens de Drank- en Horecawet mogen er geen dronken bezoekers aanwezig zijn in horecagelegenheden. De exploitant ontvangt nu een waarschuwing. Een volgende overtreding kan leiden tot (tijdelijke) sluiting van het bedrijf.

Bron: noordhollandsdagblad.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl