NL EN
DONEER NU!

Westfriese sportclubs willen gezond sportklimaat

28 maart 2024

West-Friese voetbalverenigingen moeten één lijn trekken om roken op complexen te verbieden. Ook tegen het verstrekken van alcoholhoudende dranken aan jongeren moet veel strenger worden opgetreden. Spartanen, Zouaven en Always Forward nemen het voortouw voor een gezond sportklimaat.

Sinds afgelopen weekend zijn er bij de Spartanen twee ingehuurde beveiligers actief om op de regels toe te zien. Dat blijft zo tot het einde van het seizoen als het standaardteam thuis speelt. De inhuur wordt betaald door extra inkomsten uit de entreegelden. De Spartanen maken serieus werk van het ontmoedigingsbeleid, maar willen daarnaast vriendelijk en gastvrij blijven.

De Zoeaven ondersteunen de invoering van de nieuwe regels met spandoeken, bordjes en flyers. Zouaven is niet van plan professionele toezichthouders in te huren.

Bestuurslid Stam van Always Forward wil vooral af van het smokkelen van bier naar de kleedkamers. Lege flesjes blijven achter. "Die moeten dan opgeruimd worden door onze vrijwilligers. Drankgebruik leidt tot vernielingen."

Voor de start van het seizoen willen de clubs om tafel om één lijn te trekken en overal dezelfde regels af te spreken in de hele regio. Stam: "Eenduidige richtlijnen van de KNVB zijn wenselijk."

Bron: noordhollandsdagblad.nl.

Laatste nieuws