NL EN
DONEER NU!

Prijsstunter mag kortingen geven van meer dan 50%

2 oktober 2017

Prijsstunter mag kortingen geven van meer dan 50% Wijnoutlet.nl, een bekende prijsstunter op de Nederlandse wijnmarkt, mag doorgaan met het aanbieden van kortingen van meer dan 50%. Omdat Wijnoutlet geen lid is van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, KVNW, is het bedrijf niet gehouden aan de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken. De KNVW heeft zich bij die code aangesloten en de leden leggen de kortinggrens daarom - conform een bepaling van de Reclamecode - op 50%.

Dat heeft de voorzieningenrechter vrijdag beslist in een kort geding dat de KVNW had aangespannen tegen de webshop.

Maar de rechter stelt de exploitant van Wijnoutlet.nl ook deels in het ongelijk. Zo vindt de rechter dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan oneerlijke handelspraktijken. De KVNW beschuldigde de wijnwinkel ervan misleidende reclame te maken. Oogstjaren van de wijn en gewonnen prijzen zouden niet kloppen. De rechter constateert dat de informatie bij zeven aangeboden wijnen inderdaad onjuist is.

Bron: fd.nl.

vonnis-rechtbank-midden-nederland-inzake-misleidende-reclame-1.pdfvonnis-rechtbank-midden-nederland-inzake-misleidende-reclame-1.pdf (2,52 MB)

Laatste nieuws