NL EN
DONEER NU!

Wijnvoordeel.nl is verbaasd over klacht STAP

15 december 2017

Wijnvoordeel.nl is verbaasd over klacht STAP Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP heeft bij de Reclame Code Commissie een klacht ingediend over de shirtreclame door Wijnvoordeel.nl, een van de vier hoofdsponsors van korfbalvereniging LDODK. STAP wijst er op dat de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken alcoholreclame op kleding van sporters verbiedt. Jacco Oosterhof, directeur van Wijnvoordeel.nl uit Gorredijk, is enorm verbaasd en ontdaan over de aanklacht van STAP bij de Reclame Code Commissie.

Oosterhof: "Als bedrijf proberen wij ook lokaal te investeren en het leek ons een prachtig idee om de steeds succesvoller wordende korfbalclub te ondersteunen in hun strijd om de hoogste eer in korfballand. De aanklacht vanuit de STAP is voor ons dan ook heel zuur."

Wim van Dalen, directeur van STAP heeft de contactpersoon van LDODK erop gewezen dat zijns inziens Wijnvoordeel.nl heel goed weet dat zij over de schreef gingen met deze shirtreclame, dat zij hiermee de grenzen opzoeken van de bestaande regels over alcoholreclame en dat zij LDODK daarvan vooraf op de hoogte hadden moeten stellen.

Bron onder meer: nieuwsbank.nl.

Laatste nieuws