NL EN
DONEER NU!

Horeca ziet toename zuipketen

21 februari 2014

Horecauitbaters in onder meer Noord-Holland, Zeeland en Brabant zeggen een toename te zien van het aantal zuipketen. Zij maken zich niet alleen zorgen om hun omzet, maar ook om de veiligheid van de jongeren die indrinken in de achtertuin van hun ouders.

"De ene na de andere schuur wordt omgebouwd tot zuipkeet, zonder toezicht”, zegt Dennis Blokdijk, eigenaar van Het Wapen van Munster in het Noord-Hollandse De Rijp. "Er is geen controle omdat het onder de noemer thuis drinken valt. Dit gaat een mega groot probleem worden."

STAP-directeur Wim van Dalen heeft weinig signalen dat er een toename zou zijn van drankketen. Maar uitsluiten doet hij het niet: "Er zijn diverse horecabedrijven waar jongeren onder de 18 jaar niet meer welkom zijn. Waar die jongeren gebleven zijn is niet duidelijk."
Verbaasd is hij niet over deze noodkreet van de horeca. Van Dalen: "Binnen de horecasector is veel commotie over de nieuwe alcoholleeftijd. Het kost sommige horeca-ondernemers omzet en dat is lastig in deze tijd. Logisch dus dat zij aandacht voor hun problemen vragen."

Bron eerste twee alinea's: spitsnieuws.nl

Laatste nieuws