NL EN
DONEER NU!

Enschede schroeft alcoholcontroles op en start trainingen

10 oktober 2019

Enschede schroeft alcoholcontroles op en start trainingen Omdat het voor jongeren zo makkelijk is om in een horecazaak in Enschede alcohol te kopen, heeft de gemeente de afgelopen maanden extra handhavers aangesteld. Daardoor kon gestart worden met extra handhavingsactiviteiten en zijn de eerste boetes uitgeschreven omdat er niet gevraagd werd om identificatie.

Ook zijn er trainingen voor horecapersoneel Enschede gestart. Daaraan doen - tot teleurstelling van de gemeente - veertien van de ongeveer 125 kroegen aan mee. De kosten worden gedragen door de horeca, gemeente én Koninklijke Horeca Nederland.

Eén van de kroegen die meedoet is Eetcafé 'bij Flip', vlak naast de Oude Markt. Het afgelopen half jaar werd het café meerdere keren bezocht door de mysterykids van bureau Objectief, die allemaal probeerden een biertje of ander alcoholhoudend drankje te kopen. En dat lukte ook, zegt eigenaar Tom Kuijpers. "En dat is natuurlijk balen als je dat later te horen krijgt. Maar je hoort ook wát je anders kunt doen."

De gemeente Enschede is blij met de resultaten van het eerste halfjaar. "We zien een forse verbetering in het hanteren van de leeftijdsgrens van 18 jaar voor alcoholhoudende drank. In het laatste kwartaal was de score in deze groep meer dan 65%. In het onderzoek van eind 2018 zaten we op minder dan 20% voor heel Enschede", aldus Paul Wesseloo van de gemeente.

Bronnen: rtvoost.nl en rtvoost.nl.

Laatste nieuws