NL EN
DONEER NU!

Grolsch helpt Humanitas bij het zoeken naar vrijwilligers

12 september 2023

Grolsch gaat Humanitas ondersteunen om op creatieve wijze vrijwilligers aan te trekken. Dit nadat uit onderzoek van Humanitas in samenwerking met Grolsch bleek dat drie op de tien respondenten aangeeft niet precies te weten wat het inhoudt als iemand zegt vrijwilligerswerk te doen. Alcoholpreventieorganisaties vinden de samenwerking tussen Grolsch en Humanitas onwenselijk.

Humanitas heeft dringend behoefte aan meer vrijwilligers tussen de 25-40 jaar om eenzaamheid tegen te gaan in diezelfde leeftijdscategorie. Samen met woordkunstenaar en artiest Dio gaat Humanitas op zoek naar een nieuw woord voor vrijwilliger. Grolsch steunt nu deze campagne. Jerzy Soetekouw, directeur bij Humanitas: "We zien dat er steeds meer jonge mensen bij ons om hulp vragen. Deze groep matchen met iemand uit dezelfde leeftijdscategorie is nu heel lastig. Door het concept van vrijwilligerswerk anders te laden, hopen we mensen aan te trekken die zich er eerder van verwijderd voelden."

Melanie Koning, namens Grolsch: "Het doel van deze samenwerking is om onze communicatiemiddelen, kennis en mensen beschikbaar te stellen aan Humanitas zodat zij hun aantal vrijwilligers in een moeilijk bereikbare doelgroep kunnen vergroten en er uiteindelijk minder mensen kampen met gevoelens van eenzaamheid."

Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, vindt – net als zijn collega’s van andere alcoholpreventieorganisaties - de samenwerking tussen Grolsch en Humanitas zeer onwenselijk. Van Dalen: "Door Humanitas te steunen wil Grolsch haar imago verbeteren. Ze manifesteren zich zo als ‘deel van de oplossing’ voor het maatschappelijk vraagstuk van eenzaamheid. En daarmee wil Grolsch voorkomen dat alcoholproducenten en alcoholgebruik worden gezien als ‘deel van het probleem’ van eenzaamheid en er strenge alcoholmaatregelen komen waarvan ze last kunnen krijgen."

Bron eerste 3 alinea’s: biermagazine.nl.

Laatste nieuws