NL EN
DONEER NU!

Kamervragen naar aanleiding van oproep artsen

29 april 2016

Kees van der Staaij (SGP) heeft vragen gesteld aan staatssecretaris Martin van Rijn over het bericht dat artsen van Spoedeisende Hulp dronken patiënten zat zijn en strengere regels eisen.

Van der Staaij vraagt of er landelijke cijfers zijn over het aantal patiënten van de afdeling Spoedeisende Hulp dat tijdens uitgaansavonden dronken is. Ook wil hij weten hoe het kan dat er zoveel mensen in het uitgaansleven dronken worden, ondanks het wettelijke verbod om de aanwezigheid van dronken personen in de horeca toe te laten en het verbod om alcohol te schenken, indien redelijkerwijs moet worden vermoed dat dit tot verstoring van de openbare orde, veiligheid of zedelijkheid zal leiden.

Van der Staaij wil ook van Van Rijn weten of hij de mening deelt dat er veel harder moet worden opgetreden tegen overlast van dronken patiënten op de Spoedeisende Hulp en welke wettelijke en praktische mogelijkheden hij hiervoor ziet. Meer specifiek wil hij weten of mensen die zich op de eerste hulp agressief gedragen, op basis van artikel 453 van het Wetboek van Strafrecht (dat handelt over openbare dronkenschap) strafrechtelijk kunnen worden aangepakt.

Tot slot vraagt Van der Staaij aan Van Rijn wat hij vindt van het voorstel van de spoedeisende hulpartsen om de verkoop van alcohol op één lijn te zetten met de verkoop van sigaretten en de alcoholreclame verder in te perken.

Bron: tweedekamer.nl.

Laatste nieuws