NL EN
DONEER NU!

Werkomstandigheden bierpromotiemeisjes nog steeds onveilig

3 september 2018

Werkomstandigheden bierpromotiemeisjes nog steeds onveilig Heineken komt terug op haar belofte van enkele maanden terug, om goede werkomstandigheden van promotiemeisjes te garanderen of anders te stoppen.

"Als we eind juni niet kunnen instaan voor de werkomstandigheden van beer promoters in een bepaalde markt, zullen we daar stoppen", beloofde Heineken dit voorjaar. NRC ging kijken in Kenia. Ondanks de belofte van Heineken hebben de promotiemeisjes in Nairobi geen verbeteringen gezien de afgelopen maanden.

Heineken zegt nu in vijf landen gestopt te zijn met de inzet van promotiemeisjes. Welke dat zijn, is onduidelijk; het bedrijf noemt alleen Mozambique met name.

"Hoe graag we ook zouden willen, deze verbeteringen zijn helaas niet van de een op andere dag te realiseren", schrijft een woordvoerder. "Ongewenst gedrag ten opzichte van vrouwelijke barbezoekers in het algemeen en beer promoters in het bijzonder is een hardnekkig probleem. We zullen er alles aan blijven doen om een veilige werkomgeving voor de beer promoters te creëren."

Bron: nrc.nl.

Zie ook het item van EénVandaag hierover op: avrotros.nl.

Laatste nieuws